Sublicenties

Sublicenties zijn de nieuwste uitbreiding in de propositie van Peppered. Een volledig gebruik van het systeem, maar dan tegen 50% van de kosten.

Sublicenties

Een professionele online omgeving, zonder drempels

Sublicenties zijn bedoeld voor kleinere organisaties, die willen beschikken over een professioneel online domein, maar daar niet de volledige kosten voor kunnen dragen.

Denk aan theaters die via een sublicentie een apart domein willen optuigen voor hun externe locatie(s), een volledig eigen website voor een festival, het huisgezelschap of de zakelijke functie.

Met een sublicentie geniet je van exact dezelfde functionaliteiten als je primaire Peppered-omgeving, maar dan tegen 50% van de normale tarieven. Dit is mogelijk doordat we het contract en de primaire contactlijnen via een ‘hoofdaannemer’ laten lopen, een bestaande gebruiker van Peppered.

Met de sublicenties maken we lokale samenwerking op het online vlak nog toegankelijker.

Mathijs Bouwman - Managing Director van Peppered

Voordelen & voorwaarde

Voordelen

  • Volledig eigen omgeving, eigen installatie, design, database, domeinnaam, etc.;
  • Volledig gebruik van Peppered-modules;
  • Kosten 50% van het normale tarief;
  • Geen beperking in functionaliteit of gebruik, dus ook inclusief hosting, onbeperkt mailen, doorontwikkeling, gratis gebruik van nieuwe functionaliteiten, ticketing-integratie, etc.

Voorwaarde

Voorwaarde sublicentie: het contract en het contact loopt via de hoofdgebruiker.

“Een model dat tegemoet komt aan beperkte financiële mogelijkheden zonder in te boeten aan functionaliteiten.”

Andy Van den Bliek ~ ICT-coördinator De Warande

Deze gebruikers gingen je voor...

Het Zomer in O zomerfestival in Oostende, als onderdeel van Cultuurcentrum De Grote Post en educatiecentrum DINAMO als onderdeel van de Warande. Het zijn twee voorbeelden van de samenwerking tussen organisaties via een sublicentie.

Andy van den Bliek, ICT-coördinator van de Warande: 

“Bij ons in Cultuurhuis de Warande werken en huizen ook enkele kleinere organisaties die wij op alle mogelijke manieren in hun werking zo goed mogelijk proberen te ondersteunen. Hierin vonden wij in Peppered een uitstekende partner die met het sublicentie-model tegemoet kon komen aan de beperktere financiële mogelijkheden zonder te moeten inboeten aan mogelijkheden binnen het platform.”

 

Veelgestelde vragen

Ik heb wel bepaalde onderdelen die ik een eigen plek en look and feel wil meegeven, maar het hoeft geen aparte omgeving te zijn. Kan dat?
Zeker kan dat. Peppered bevat al veel functies die hier een optimale invulling aan kunnen geven, denk aan thema’s, losse pagina’s, series, etc. Een sublicentie zouden we alleen adviseren als het niet onder je eigen naam kan omdat het bijvoorbeeld een samenwerking met ook andere organisaties is of omdat het te groot is om niet een eigen aanwezigheid te geven.

De organisatie waar het om gaat heeft zelf óók medewerkers. Kunnen die rechtstreeks schakelen met Peppered?
Nee. De deal is dat we alleen contact onderhouden met de hoofdgebruiker. Hoe de organisatie precies georganiseerd is, of er eigen medewerkers zijn, etc, maakt ons niet uit, maar implementatie, service en support loopt via de hoofdgebruiker – zo kunnen we het mogelijk maken.

Hoe kan Peppered zo’n laag tarief rekenen, en toch (bijna) hetzelfde leveren?
Eigenlijk kan dat natuurlijk niet. Maar we zien dit als onze bijdrage voor de hele kleintjes, en we rekenen op de hoofdgebruiker om te helpen. Omdat dit dit voor kleine organisaties is bedoeld, gaan we er vanuit dat het geen grote druk op resources oplevert. En last but not least, doordat de hoofdgebruiker betrokken is, hebben we veel minder mankracht nodig.

De hoofdgebruiker regelt dus het contact met Peppered, en houdt contact met de subgebruiker (als er eigen personeel / andere collega’s zijn). Wordt de hoofdgebruiker voor deze inspanning gecompenseerd?
De afspraken tussen hoofdgebruiker en subgebruiker (indien relevant) vallen uiteraard buiten de verantwoordelijkheid van Peppered. We kunnen ons beide scenario’s voorstellen en leggen daar geen beperking in op. Voor advies of het delen van best practices kun je ons uiteraard bereiken.

Kan ik later alsnog overstappen op een volledige licentie?
Ja, dat is geen probleem. Als je merkt dat er toch behoefte is aan eigen, directe lijnen, kan er altijd een upgrade in licentie gemaakt worden.

Wat zijn de technische voordelen van een sublicentie, is er een koppeling met de hoofdgebruiker?
Nee. Het betreft een volledig losse implementatie met een volledig eigen database. Dus technisch is het niet anders en zijn er dus ook geen specifieke, technische voordelen.

Ik ben een kleine organisatie maar volledig zelfstandig, en kan of wil dus geen ‘hoofdgebruiker’ naast mij vinden. Zijn daarvoor mogelijkheden?
Peppered biedt verschillende vormen van prijsdifferentiatie (De propositie van sublicentie is echter veruit het voordeligste).  Ook op het vlak van omvang van een organisatie kan de prijs variëren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat zijn de beweegredenen van Peppered hiervoor?
Peppered heeft het systeem van sublicenties opgezet, om de verschillende vormen van samenwerking die in de sector gaande zijn, te faciliteren. We proberen alle drempels weg te nemen om ervoor te zorgen dat álle merken/organisaties over de hoogste mate van online aanwezigheid kunnen genieten. 

 

Geïnteresseerd in een sublicentie?

Neem contact op.

Oops, there is an error. Please make sure all required fields are filled in.

Thanks for your message. We will respond asap.