Last updated: 15 maart 2021 - Read time: 3:20 min

Streaming via Peppered

Sinds het begin van de coronacrisis is streaming tot een populaire oplossing voor theaters uitgegroeid om voorstellingen door te kunnen laten gaan. Daarom boden wij al snel onze streaming-optie aan, waarmee Peppered-gebruikers over alle technieken beschikken om gemakkelijk (live)streams te organiseren. Deze optie zit in het Peppered-pakket inbegrepen: het brengt dus geen extra kosten met zich mee. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn en hoe het werkt.

De voordelen op een rijtje

Op eigen domein

Door te streamen via je eigen domein houd je alles op één plek. Handig en vertrouwd, voor jou en de bezoeker!

Flexibel

De livestreams zijn flexibel uit te breiden met allerlei functies, zoals een chat of een poll.

Gebruiksvriendelijk 

Bezoekers loggen in via hun eigen account; het is een vertrouwde ervaring en gemakkelijke aankoop voor de klant. 

Krachtig

Een krachtige tool zoals je van ons gewend bent: “no worries” over de techniek op het moment dat je live gaat.

Ticketing

Onze streaming-optie sluit naadloos op jouw ticketingsysteem aan.

Makkelijk op te zetten

Een streaming via Peppered opzetten heb je zo gedaan. We leggen je hieronder uit hoe het werkt.

Hoe werkt het? 

In een paar stappen ben je klaar voor jouw eerste streaming. 

 

Kies een professionele streamingdienst

Bepaal eerst met welke streamingdienst je jouw video’s op de website wilt aanbieden, zoals Vimeo of Youtube.

 

Creëer een exclusieve pagina

Maak een pagina aan die niet bereikbaar is via het hoofdmenu en integreer hier de stream. Door bezoekerstags te gebruiken creëer je een selectieve toegang tot die pagina. Online bezoekers op de website kunnen inloggen via hun eigen account en krijgen pas toegang als zij aan een bepaald criterium voldoen, bijvoorbeeld als zij een kaartje hebben gekocht of als zij bekend staan als “vriend”. 

 

Geef aandacht aan jouw video

Je mag best trots zijn op je pagina, dus geef het wat extra aandacht! Begin bijvoorbeeld met een persoonlijke welkomstboodschap, zoals “Hoi, je hebt nu exclusief toegang tot ons live-event”. Ook op de rest van de website kun je aandacht aan het event geven. Pas bijvoorbeeld het “Mijn theater”-menu aan door een linkje naar de streaming pagina toe te voegen bij accounts die daar toegang toe hebben. Daarnaast is het mogelijk hen een aangepaste showcase op de homepagina te tonen en om een directe link naar jouw stream in “Mijn agenda” toe te voegen. 

 

Aan de slag! 

Wil je aan de slag met streaming? Kijk in de handleiding over (live)streams op onze service portal voor meer informatie, of schrijf je hier in voor het webinar op 8 april.

Streaming pagina van Theater de Veste in het Peppered dashboard

 

Veelgestelde vragen 

Hoe wordt ongelimiteerd delen beveiligd?

Bezoekers dienen via hun eigen account in te loggen op de website. Je kunt het vergelijken met streamingdiensten voor films en series, zoals Netflix. De verwachting is niet dat mensen hun inlog gaan delen. Besef daarbij dat niks 100% veilig is (via schermdelen is bijvoorbeeld alles mogelijk. De ervaring leert echter dat kaartkopers de sector een warm hart toedragen en daarom geen misbruik maken.

 

Hoeveel personen kunnen tegelijkertijd naar de stream kijken?

Er kunnen net zo veel mensen naar de stream kijken als het aantal mensen dat tegelijkertijd de webpagina mag bezoeken zoals ingesteld in het Peppered dashboard. Je kunt dit aantal ophogen mocht je een groter publiek verwachten.

 

Kun je streams zonder kaartverkoop aanbieden?

Ja, dat kan. Met visitor tags bepaal je aan welke voorwaarden iemand moet voldoen om toegang tot de stream te krijgen. Je kunt dus zelf kiezen of er een kaartje voor het online event moet worden gekocht of niet.

 

Ondersteunt Peppered naast livestreams ook on demand video’s? 

Zowel livestreams als reguliere/on demand video’s worden via Peppered ondersteund. Je kunt er ook voor kiezen om hier combinaties in te maken, bijvoorbeeld door je video na de livestream on demand beschikbaar te stellen. Het fijne is dat de video’s allemaal op je eigen domein staan, waardoor bezoekers gemakkelijk tussen video’s kunnen wisselen, in plaats van dat elke video via een aparte link beschikbaar is. 

 

Kunnen de video’s worden gecast?

Dat ligt aan de streamingdienst die je gebruikt. De meesten bieden de mogelijkheid om een video via een Chromecast af te spelen. 

 

Welke streamingdienst bevelen jullie aan?

Wij raden Vimeo of Youtube aan omdat je de video’s dan makkelijk via een video-part op de website kunt integreren. Andere opties zijn bijvoorbeeld Zoom of Facebook live. In tegenstelling tot een gratis dienst zoals Youtube of Facebook, is met een betaalde dienst zoals Vimeo of Zoom gepersonaliseerde branding mogelijk, heb je geen advertenties en is er een klantenservice aanwezig.

Related items