Last updated: 6 april 2020 - Read time: 2:3 min

Sectorbrede data en inzichten

Peppered werkt samen met kennisinstellingen in meerdere landen. Zo vergroten we het inzicht in publieksgedrag.

Eén onderzoeksvraag staat altijd centraal:
hoe kunnen we meer mensen van cultuur laten genieten?

Het grote voordeel van deze partnerships is dat we elkaar helpen dat doel beter te bereiken.
De fijnmazige en rijke data uit het Peppered Platform, vormt voor kennisinstellingen en onderzoeksinstituten een onuitputtelijke bron van informatie. De analyses en inzichten gaan vervolgens weer terug naar de cultuurorganisaties. Peppered zorgt dat de toepassing van de inzichten gewaarborgd wordt. Denk hierbij aan nieuwe vormen van klantinzicht, nieuwe datagestuurde marketingcampagnes en innovatieve technieken die je publieksbereik vergroten.

Breda University of Applied Sciences (NHTV)

Het Groot Campagne Onderzoek Podiumkunsten was een samenwerking tussen Breda University of Applied Sciences, HZ University of Applied Sciences en Peppered.
Samen met meerdere podia verspreid over het land (De Doelen, Luxor Theater Rotterdam, Schouwburg De Lawei, Stadsschouwburg Nijmegen & Concertgebouw De Vereeniging, Theater & Congres Orpheus) is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van verschillende marketingcampagnes binnen drie klantgroepen. Het onderzoek is mede tot stand gekomen dankzij CELTH. Het Groot Campagne Onderzoek Podiumkunsten (PDF, Dutch) Breda university of Applied Sciences

VSBfonds & MIcompany

Meer publiek dankzij fact-based marketing in de culturele sector
Nederland begon  achterop te raken met de toepassing van nieuwe datagestuurde marketingtechnieken. Daarom besloot het VSBfonds met een omvangrijke financiële impuls om de hulp van MIcompany in te schakelen. Een gerenommeerd bureau op het vlak van fact-based marketing en commercial data-analytics. samen met Peppered zijn daaruit waardevolle inzichten ontstaan, die het publieksbereik van cultuurinstellingen in Nederland met tientallen procenten kunnen verhogen. Meer publiek dankzij fact-based marketing in de culturele sector (PDF, Dutch) MIcompany VSBfonds

The Audience Agency

Audience Finder & Peppered: integratie en synergie
Audience Finder is de het data-platform waarmee cultuurinstellingen in het Verenigd Koninkrijk samenwerken op het vlak van publieksinzicht.

The Audience Agency helpt cultuurinstellingen met het vergroten van het publieksbereik, en de integratie met het Peppered Platform The Audience Agency daar weer bij.
Met de kennis over het bestaande en potentiële publiek, kunnen de marketingkanalen van het Peppered Platform (web, e-mail) verrijkt worden met informatie over hoe de mensen nog persoonlijker aan te spreken. De data van het Peppered Platform is een extra data-laag in de Audience Finder om nog meer gedetailleerde kennis over uw publiek te verzamelen. Dit vergroot het inzicht in potentiële doelgroepen, het verhogen van het customer engagement binnen de klantgroepen, een rijkere persoonlijke gebruikservaring en een verhoging van het publieksbereik.

Related items