Laatst aangepast: 2 april 2019 - Read time: 1:58 min

Redesign in één dag: vrijer bewegen in de online wereld

De cyclus waarmee culturele organisaties hun website vernieuwen, loopt niet per se in de pas met de timing waarop je behoefte hebt aan een nieuw uiterlijk. Sterker nog, eigenlijk zou er helemaal geen belemmering moeten zijn om uw design, stijl of profiel zo vaak u wilt of wanneer u ook maar wilt te wisselen.

Daarom vinden we het belangrijk om de technische basis-infrastructuur van het Peppered Platform, los te hebben getrokken van de ‘grafische schil’. Daardoor kunnen we continu doorontwikkelen aan de technische functionaliteiten, en kan de grafische schil te allen tijde worden aangepast. Een van de voordelen hiervan, is dat je het aanpassen van de visuele identiteit volledig los kan zien van het aanpassen van de techniek. Dingen als klantdata, accounts, opt-ins, bestelflow, gevulde winkelmandjes, het blijft allemaal onaangetast, en is “een dag later” gewoon weer zichtbaar, alleen in een compleet nieuwe jas.

Voorbeelden

Steeds vaker zien we dat cultuurinstellingen (met name in België) bijvoorbeeld elk seizoen willen wisselen van thema of design. Waar ze vroeger voor de keuze stonden om dat of in beperkte mate door te voeren op de website (“we veranderen de header”) óf hun website opnieuw te ontwerpen, wordt er steeds vaker gekozen voor een compleet redesign. Een andere setup van je homepage, een geheel andere kleurzetting in alle kanalen, etc., het is eenvoudig, snel en goedkoop te doen. Ook bij een ‘ouderwetse’ verandering van de huisstijl kan het van pas komen dat je je aandacht volledig op dat proces kan richten, in plaats van dat het ook direct een omvangrijk technisch vraagstuk wordt. Voorbeelden van Het Nationale Theater en Luxor Theater laten zien, dat je ‘overnight’ een geheel nieuwe website kan realiseren, terwijl je hem slechts een nieuwe, op maat gesneden jas aan hebt getrokken, die weer voldoet aan de mode van het seizoen.

De 'motor' van uw website verbeteren we sowieso elke week, het aanpassen van het uiterlijk van uw site is aan u, in alle vrijheid wat betreft timing en ritme. 

Kortom: koester uw vrijheid

Het theater van vandaag, is misschien niet dezelfde als uw organisatie van volgend jaar. Zorg er daarom voor dat u zich niet bindt aan een traditionele 3 tot 5-jarige cyclus, die u nu uw keuze laat vastleggen. De ‘motor’ van uw website verbeteren we sowieso elke week, het aanpassen van het uiterlijk van uw site is aan u, in alle vrijheid wat betreft timing en ritme.

Gerelateerde items