Last updated: 3 april 2020 - Read time: 2:49 min

Groeien door te delen

Wie in de culturele sector werkzaam is herkent het: het delen van kennis zit in het dna van de mensen en instellingen.

Het is de manier waarop een sector laat zien slim te zijn, zonder per se de benodigde budgetten te hebben. Het is tevens de voedingsbodem waarop Peppered is ontstaan en nog steeds verder groeit.

Waarom een collectieve aanpak?

Het werken in een collectief biedt uw organisatie veel voordelen.
Met meer dan 70 aangesloten instellingen is er altijd wel eentje die op een bepaald onderwerp voorop loopt. Via de collectieve werking is die kennis beschikbaar voor iedereen. De laatste jaren heeft het collectief zijn waarde al bewezen via:

  • Investeringen door culturele instellingen in nieuwe technieken, komen ten goede aan andere instellingen.
  • Collectief ontwikkelde kennis door samenwerking met kennisinstellingen
  • Gezamenlijke trainingen en het delen van best practices

Het benutten van andermans kennis en investeringen bespaart dus niet alleen tijd en geld, het geeft je ook de ruimte om binnen het collectief te werken aan je eigen strategie.

een technisch framework waarop iedere cultuurinstelling kan aansluiten

Waarom een collectief? 

  1. Culturele instellingen lijken qua functionaliteit op elkaar
  2. Er zijn er genoeg om een collectief te vormen

Door 15 jaar lang als specialist te werken binnen één sector, zagen we alle vragen en behoeftes steeds terugkomen. Dus bundelden we die in een collectief, een technisch framework waarop iedere cultuurinstelling kan aansluiten.

Zo kunnen we voldoen aan voorwaarde 2, en was Peppered na 15 jaar traditioneel websites te hebben gebouwd, definitief omgevormd tot collectief.

Waardevol voor u, waardevol voor ons
De collectieve werking maakt ook dat we ons steeds op nieuwe dingen kunnen blijven focussen. Zodra we nieuwe functionaliteiten hebben gebouwd zijn ze beschikbaar voor iedereen. Daarna hoeven we die ‘trucjes’ niet te herhalen, maar kunnen we samen met de groep van klanten verder op pad naar nieuwe ontwikkelingen. Een manier van werken die ons aanspreekt en die we hard nodig achten om ook de komende 20 jaar nog voorop te lopen.

Uniek waar het hoort,
collectief waar het kan

Belangrijke aandachtspunten voor Peppered.
Theaters, concertgebouwen, musea, orkesten, en iedere instelling in de culturele sector die een verhaal te vertellen heeft en behoefte heeft aan (online) contact met de bestaande en nieuwe klanten: we kennen uw behoeftes én weten dat u uniek bent. Daarom weten we dat we alleen dan een collectief systeem kunnen aanbieden, als het aan de volgende eisen voldoet:

  1. De beste oplossing voor die onderdelen waar uw behoeftes vergelijkbaar zijn met die in de sector
  2. De vrijheid op die plekken waar uw unieke karakter van uw instelling toonbaar wordt

Dit betekent dat we de collectieve aanpak hanteren waar het kán, en identiteit waarborgen waar het moet.

In een collectief hoeft niet iedereen de kar te trekken

Alleen met voldoende body kan een collectief namelijk de slagkracht ontwikkelen om continu voorop te lopen. Daarin wordt ook duidelijk dat er sprake is van “noblesse oblige”, waarin traditioneel de grotere theaters, met de breedste schouders de ontwikkelingen initiëren en dragen. Dit zijn natuurlijk zonder uitzondering ontwikkelingen die zij ook zelf, zónder collectief hadden willen initiëren en (volledig zelf) hadden moeten bekostigen.

Ook voor de meest actieve participanten geldt daarom dat de baten van het collectief enorm zijn.
Is het niet alleen om kosten te delen, dan is het wel om op de ontwikkelingen van anderen mee te liften, waar zij ook zelf niet aan hadden gedacht of aan toe waren gekomen.

Related items