Laatst aangepast: 17 oktober 2019 - Read time: 1:18 min

gepersonaliseerde content

Een opgeruimde banner module, die de intelligentie heeft om de content aan te passen naar wie de website bezoekt. De homepage showcase en iedere andere banner kan gepersonaliseerd worden voor iedere bezoeker.

Met een gepersonaliseerde website kun je bezoekers redactionele content op maat bieden.

Een fundraising funnel maken: toon banner A aan de ‘gewone’ bezoeker met de uitnodiging om vriend te worden of te doneren, toon banner B aan vrienden of donateurs met een uitnodiging om ambassadeur te worden, en toon banner C aan ambassadeurs om ze uit te nodigen voor een speciaal event.

AB-tests doen (of ABCD…-tests als je wil!): verdeel je bezoekers willekeurig in groepen A, B, etc en probeer een andere banner per groep. Zet je Google Analytics open en kijk live welke het beste converteert.

Pas content aan op segment, profiel of persona: werk je met segmentatie, profielen of persona’s? Misschien werkt voor Metroculturals een mooie afbeelding het beste, maar is voor Experience Seekers een spannende video beter. Misschien is het goed om aan persona A een banner voor de brochure te tonen, maar moet je persona B daar niet mee lastig vallen.

Pas content aan op eerdere aankopen: misschien is er een festival die je als fullscreen afbeelding wilt tonen aan bezoeker die de vorige editie ook zijn geweest, maar kleiner voor anderen, Of een grote banner voor een event met klassieke muziek alleen voor bezoekers die eerder naar iets vergelijkbaars zijn geweest.

Ivo en Coen vertellen je alles over de mogelijkheden van gepersonaliseerde content in onderstaande video (voor ondertitels klik je op de CC button).

Gerelateerde items