Last updated: 29 mei 2020 - Read time: 1:40 min

Exclusieve streaming

De Corona-crisis heeft thuis genieten van voorstellingen een enorme boost gegeven. Cultuurinstellingen grepen het in het begin van de crisis aan om in contact te blijven, inmiddels is het een aanpak die serieus als (aanvullend!) business-model gezien wordt. We geven je de tools in handen om exclusieve streams aan te bieden.

Iedereen kan live (of semi-live) streamen. Als je echter nadenkt over een verdienmodel aan streams, dan komt al snel de behoefte naar voren om livestreams exclusief te maken, voor diegenen die daar recht op hebben. Nu voorstellingen met publiek weer door mogen gaan, zijn livestreams een goede optie om na te denken om uit diezelfde voorstelling, extra inkomsten te genereren.

Maak streams exclusief voor bezoekers

Via de nieuwe functie 'exclusieve pagina's'

De persoonlijke klantherkenning van Peppered-websites, zorgt ervoor dat we op persoonsniveau weten wie er op de website zit. We weten wie het is, wat de bezoekhistorie is, welke klantkenmerken hij/zij heeft, etc.

Het was altijd al mogelijk om de content van je website op die persoonlijke kenmerken af te stemmen. Banners exclusief voor trouwe bezoekers? Of juist meer informatie over jazz voor uw jazz-liefhebbers? Het kan.

Nieuw is mogelijkheid om hele pagina’s exclusief voor klanten te houden. Pagina’s die (dus) alleen bezocht kunnen worden als de online bezoeker aan een bepaald criterium voldoet, bijvoorbeeld omdat hij een kaart heeft gekocht, bekend staat als ‘vriend’, etc.

Nu voorstellingen met publiek weer door mogen gaan, zijn livestreams een goede optie om na te denken om uit diezelfde voorstelling, extra inkomsten te genereren.

Uw exclusieve live-event, exclusief voor hen die het zien mogen

Door de livestream te embedden op de pagina van de website, en die pagina alleen toegankelijk te maken, zorg creëer je het exclusieve gevoel (en de beloning voor mensen die een kaart hebben gekocht.

Geef extra aandacht aan de pagina, bijvoorbeeld door met een persoonlijke welkomstboodschap te werken (“Hoi, je hebt nu exclusief toegang tot ons live-event”), persoonlijke banners er op te richten, of de pagina in het persoonlijke menu op te nemen.

Related items