Last updated: 23 juni 2020 - Read time: 2:28 min

De Innovators: de waardevolle Peppered denktank

In de 'Peppered-machine' draait het om continue innovatie, uitbreiding en verbetering. We navigeren daarbij zowel op de behoeftes van de gebruikers, onze eigen R&D-afdeling en de (systeem-)technische ontwikkelingen en optimalisaties uit de 'buitenwereld'. 

Binnen dat ecosysteem is er een speciale groep, met een aanvullende focus: de Innovators, een zestal theaters dat zich richt op extra innovaties, specifieke projecten en (persoonlijke) training en ontwikkeling.

We spreken Maarten Klein (Parktheater) en Alyssa Thiele (Het Nationale Theater) over de Innovators.

Alyssa, jij hebt ooit het initiatief genomen voor de Innovators. Waarom? 

Klopt. Ik ervoer regelmatig dat ik graag iets wilde laten ontwikkelen en dat deze projecten toch wel wat ‘bouwuurtjes’ nodig hadden. En niet alleen voor die bouwuurtjes is het natuurlijk megafijn om meer koppen bij elkaar te steken, maar ook om kennis te delen en iets uit te denken. We hebben beheren immers allemaal dezelfde functionaliteiten, maar dan in een ander jasje!

Je bent vaak ook binnen de organisatie één van de weinige, of misschien zelfs de enige, die veel met het systeem werkt. Altijd fijn dus om te sparren, leren en ontwikkelen met je concullega’s.

 

Waar zijn jullie trots op?

Alyssa: Ik ben er trots op dat we nu ruim een jaar verder samen hele toffe dingen hebben neergezet. Het is een initiatief dat ik al lang voor ogen had en de projectgroep is inmiddels 6 huizen rijk!

Maarten: Het is erg gaaf om met veel verschillende huizen van gedachten te wisselen  over hoe we de toekomst voor ons zien en hoe zij dingen aanpakken. Niet alleen over nog te ontwikkelen oplossingen, maar juist ook binnen de al bestaande mogelijkheden van het platform.

Het is erg gaaf om met veel verschillende huizen van gedachten te wisselen  over hoe we de toekomst voor ons zien en hoe zij dingen aanpakken.

Maarten (Parktheater), voorzitter Innovators

Het nauwe contact met Peppered heeft ons al heel ver gebracht. Een van de meest recente dingen die we samen hebben ontwikkeld is de nieuwe brochure-view. Hoe we dit project samen hebben opgepakt geeft mij een trots gevoel.

Verder vind ik het tof dat we nu vaker online meetings houden. Voorheen was het een keer of 4 per jaar dat we met iedereen bij elkaar kwamen. Maar dankzij de Corona-crisis zijn we onze meetings online gaan houden. Hierdoor komen we nu ook maandelijks bij elkaar om met elkaar van gedachten te wisselen.

Maarten, jij hebt het stokje als voorzitter overgenomen van Alyssa. Wat kunnen we in de toekomst verwachten van de Innovators?

Maarten:  Concreet zijn we op dit moment samen met Peppered aan het kijken hoe we vooral pages binnen het platform extra functies kunnen toevoegen. Denk hierbij aan parts te kunnen verstoppen aan de hand van datum/tijd. Ook is Peppered ondertussen bezig met het toevoegen van verschillende animaties op pages (Red. inmiddels live).

Verder sluiten binnenkort weer twee nieuwe theaters aan bij de innovators (Red. Chassé Theater en Wilminktheater), ik hoop samen met hun weer nieuwe ideeën te kunnen aandragen bij Peppered.

Related items