Cultuurmarketing Awards

Op 27 juni vindt de uitreiking van de Cultuurmarketing Awards plaats, dé Awards voor de creatiefste, effectiefste en innovatiefste marketingcases van de culturele sector. Een tweegesprek met Hilde Smetsers van Cultuurmarketing en Mathijs Bouwman van Peppered, over het hoe en waarom van de Awards, en de ondersteuning van Peppered.

Hilde, zou je jezelf en Cultuurmarketing even kort willen voorstellen?

Ik ben Hilde Smetsers, initiatiefnemer en directeur van Cultuurmarketing. Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed. In de praktijk zijn dat veel marketingcommunicatie professionals, maar ook professionals die zich bezighouden met educatie, programmering, (publieks)onderzoek en/of management. Inmiddels werken we met ruim 800 leden gedreven aan een sterkere kunst- en cultuursector.

 

De cultuurmarketing Awards, wat en waarom eigenlijk?

De Cultuurmarketing Awards zijn de prijzen voor de beste marketingcases in de kunst- en cultuursector. Wij organiseren de Awards iedere twee jaar. Met de prijzen hebben we als doel om aandacht te genereren voor de cases waar we als sector enorm trots op mogen zijn en waar marketeers binnen en buiten de sector veel van kunnen leren.

In het voorjaar van 2019 zijn we van start gegaan met de nieuwe editie van de Cultuurmarketing Awards. Deze editie zijn er maar liefst 74 inzendingen ingestuurd binnen drie categorieën: Merk & Loyaliteit Award, Campagne Award en de Young Talent Award. Al deze inzendingen worden beoordeeld door verschillende vakjury’s, waarna zij de genomineerden selecteren. Inmiddels hebben we de 12 genomineerden bekend gemaakt. Op 27 juni organiseren we de Awards ceremonie, dit jaar in TivoliVredenburg te Utrecht. 

Tijdens de uitreiking komen we allemaal bij elkaar om de marketingsuccessen van deze – en alle andere ingestuurde cases – binnen de sector te vieren. De genomineerden geven een presentatie en per categorie wordt er door de vakjury een winnaar uitgeroepen. Daarnaast kan het publiek tijdens de uitreiking ook zijn of haar stem laten horen voor een overkoepelende Publieksprijs.

Voor ons is het belangrijk dat de partners die de Awards ondersteunen de culturele sector een warm hart toedragen

Hilde Smetsers

Peppered & de Cultuurmarketing Awards

Peppered draagt de Cultuurmarketing Awards een warm hart toe, en is daarom een van de partners.

Hilde over de samenwerking met Peppered:
De Cultuurmarketing Awards zijn niet mogelijk zonder de bijdrage van onze partners. Maar voor ons is het ook belangrijk dat de partners die de Awards ondersteunen het belang van de Cultuurmarketing Awards onderschrijven en de culturele sector een warm hart toedragen. Peppered ontwikkelt de instrumenten die de sector in staat stellen marketing op een hoog niveau te bedrijven. Naast het feit dat we blij zijn met de ondersteuning van Peppered is het ook op inhoudelijk niveau een hele goede match om dit evenement mede met hen mogelijk te maken.

Mathijs Bouwman, managing director van Peppered, over de ondersteuning van de Awards:
In de sector staan marketeers dagelijks voor de uitdaging om de balans te vinden tussen de orde van de dag, en nadenken over de dag van morgen. Innovatie in marketing is daarom niet vanzelfsprekend en verdient alle steun en aanmoediging. De Cultuurmarketing Awards stimuleren creatieve en vooruitstrevende individuen in onze sector, en bieden tegelijkertijd een platform waarop die kennis en kunde gedeeld kunnen worden, ter inspiratie van de ander. Vanuit Peppered ondersteunen we dit ecosysteem en daarom ook de Awards van harte.

In de sector staan marketeers dagelijks voor de uitdaging om de balans te vinden tussen de orde van de dag, en nadenken over de dag van morgen

Mathijs Bouwman