Last updated: 7 april 2020 - Read time: 1:36 min

Meer conversie uit bestaand bezoek

Creëer meer conversie uitgaande van het verkeer op je website.

Méér conversie uit bestaand bezoek

Tijdens de jaarlijkse klantendag van Peppered doken we de diepte in op dit onderwerp. We deden dit onder de bezielende leiding van Maurice Beerthuyzen, die ditzelfde werk verricht voor o.a. de Efteling. Maurice dook in de Analytics en web- en maildata van 22 van onze klanten. Hij analyseerde heat en click-maps en gaf op basis daarvan aanbevelingen waar het goed ging, maar ook waar het beter kon.

Waar komen en klikken je bezoekers?

CRO-optimalisatie is een combinatie van techniek en content

Voor meer conversie uit bestaand bezoek dienen beide onderwerpen optimaal ingericht te zijn om de bezoeker van je website een zo aangenaam, soepel en drempelloos mogelijke ervaring te geven. Hij moet vinden wat hij zoekt, maar hij zoekt niet altijd op de plek waar je als marketeer de informatie stopt.

Zo geeft onderstaand screenshot een goede indruk van de hotspots waar de bezoeker zich ophoudt. Houd hier rekening mee in het creëren van de (mooiste en/of belangrijkste) content voor je bezoeker. Personalisatie, het afstemmen van je content op het profiel, is een andere manier, om ervoor te zorgen dat de juiste info bij de juiste personen terecht komt.

CRO, niet meer weg te denken in het marketingbeleid

Naast het creëren van méér traffic naar je website – via SEO en SEA – zou CRO niet meer weg te denken moeten zijn in het beleid van theaters

Het is zonde als je alleen werkt aan het “verder openen van de kraan”, terwijl je vergeet de gaten in de emmer te dichten.

Daarom geven we CRO ook inmiddels een vaste plek in ons onderzoeks- en trainingsprogramma, waarin we samen met Maurice Beerthuyzen, geïnspireerd door vele goede voorbeelden vanuit onze eigen klantenkring en andere merken zoals de Efteling, werken aan een optimale oogst van het verkeer op de website, en zo samen nog meer kaarten verkopen.

Related items