Last updated: 6 april 2020 - Read time: 1:12 min

Centraal contentbeheer

Bespaar tijd, voorkom fouten.

Medewerkers van marketingafdelingen verzetten bergen

Zeker als het gaat over het beheer van content. Van de eerste informatie over nieuwe programma’s, tot de laatste wijzigingen voorafgaand aan een voorstelling, de content moet worden opgesteld, beheerd en actueel worden gehouden, over alle kanalen die in gebruik zijn.

“Elk kanaal dat apart moet worden bijgehouden, is er een te veel”, aldus Ivo van der Ent. Als product manager bij Peppered is Ivo verantwoordelijk voor de functionele werking en innovatie van het Peppered Platform. “Het is zonde als waardevolle mensen verzanden in het simpele werk. Daarom hebben we het Platform zo ingericht dat alle informatie op één plek beheerbaar is. Van daaruit kan het worden verspreid over de kanalen”.

Het scheelt de mensen soms letterlijk uren dubbel werk

Bespaar uren per week

Alle kanalen in het Peppered Platform, website, e-mail, ticketing en schermen in de foyers, ze worden allemaal aangestuurd vanuit hetzelfde dashboard. Dit betekent dat teksten, afbeeldingen, en alle andere content overal beschikbaar is. Het systeem vraagt u om een zo groot mogelijke afbeelding te uploaden, en de intelligente distributiefunctie van het dashboard doet de rest.

Het systeem past de afbeelding aan op de juiste grootte en verhoudingen, maakt het zwart-wit waar het zwart-wit moet zijn (bijvoorbeeld op e-tickets) en zorgt er op die manier voor dat u na die eerste handeling eigenlijk achterover kunt leunen.
“Hoewel deze functie al langer bestaat wordt het bij veel klanten nog steevast enthousiast ontvangen”

Related items