Laatst aangepast: 15 oktober 2019 - Read time: 1:55 min

Beauty én brains: maak van uw website een intelligent kanaal

Uw website kunt u vergelijken met uw winkeltje. U verwelkomt uw bezoekers, ze kijken wat rond, hebben wellicht behoefte aan een persoonlijk advies. Zorg ervoor dat u diezelfde ervaring ook op de website kunt bieden.

Om die ervaring mogelijk te maken, zijn een paar dingen noodzakelijk: het herkennen van de klant, liefst zodra hij de winkel binnenstapt; kennis over iemand zijn voorkeuren; zicht op iemands gedrag, waar kijkt hij naar en waar heeft hij interesse in.

Intelligentie op persoonsniveau

usability, klantvriendelijkheid, persoonlijk

Via een door Peppered ontwikkelde techniek waarbij we het Platform via een API-connectie koppelen aan uw ticketingsysteem, kunnen we de bezoekerservaring verrijken door hem persoonlijker te maken. Op die manier zorgen we er ook voor dat de website een stuk intelligenter wordt: al bij binnenkomst op de homepage weet de website op persoonsniveau wie de bezoeker is. De klanthistorie, voorkeuren en interesses zijn bekend, en u weet of het een vriend of ambassadeur betreft. Deze klantherkenning gaat door tot en met de laatste stap van de (eventuele) bestelling. De bezoeker verlaat nimmer uw ‘winkel’ en u kunt op elk moment helpen in het maken van een keuze. Dit geeft de bezoeker een plezierige ervaring, waarin het bestellen van een kaart een luchtig en gemakkelijk proces is.

Ook de voordelen voor de theatermarketeers zijn aanzienlijk: doordat alle gedragingen van de klant online (op persoonsniveau) gevolgd kunnen worden, verkrijgen we enorme bak informatie. Ook van de mensen die (op dit moment) juist misschien nog even niks hebben gekocht: misschien nog wel waardevollere informatie als het gaat om het vergroten van je publieksbereik, je kunt inspelen op de latent aanwezige interesses van mensen. Het Platform koppelt al deze data aan het ticketing- en e-mailgedrag. Op die manier ontstaat er een volledig klantinzicht en ontsluit je alle mogelijkheden voor persoonlijke marketing op elk kanaal.

De techniek van een complete klantreis

beschikbaar voor iedereen

De techniek om de klantreis tot één geheel te maken, kent vele toepassingen. Klantherkenning op de homepage, het geven van privileges en het spelen met voorrang van bepaalde klantgroepen, het automatisch berekenen van persona’s, de persoonlijke e-mail als iemand wat in zijn winkelmandje heeft laten liggen… Het zijn slechts enkele voorbeelden van strategieën die we samen met onze klanten uit de sector ontwikkeld hebben, en die beschikbaar zijn voor iedereen die met het Peppered Platform werkt.

Gerelateerde items