Last updated: 6 april 2020 - Read time: 1:8 min

Alles rondom Google en inzicht

De Google toolkit kan de website de plek op het web te geven die het verdient. Het goed gebruik ervan blijkt soms nog lastig.

Bijna iedereen gebruikt Google Analytics. Instrumenten als de Google Tag Manager, Google Data Layer en E-commerce-tracking kunnen nog meer inzicht geven. Gebruik ze vooral!

Outlines van de belangrijkste Google tools

Met Google Tag Manager kunnen marketeers gemakkelijk met een paar klikken tags toevoegen en bijwerken. Ideaal voor als je bijvoorbeeld samenwerkt met online marketingbureaus. Google Data Layer is een krachtige tussenlaag die je van nog meer informatie voorziet. Niet alleen wordt informatie uit de website gehaald over de omzet per transactie maar geeft daar ook meer betekenis aan. Om hoeveel tickets ging de transactie? en voor welke voorstelling? Wat was de ticket prijs en wat waren de administratiekosten. E-commerce-tracking koppelt data-inzichten aan de omzetgegevens. Bereken de waarde van bepaalde productcategorieƫn en van de verschillende herkomstkanalen zoals bijvoorbeeld email en Adwords

Starten en bijblijven met de Google toolkit

Doe het zelf!

  • Voor een helder inzicht in je data zijn Google Tag Manager, Data-layer en E-commerce-tracking onmisbare tools.
  • Er zijn veel goede cursussen beschikbaar en ook Peppered geeft toegepaste Google trainingen. Hierin behandelen we op de specifieke karakteristieken van de sector.
  • Met alle systemen is het natuurlijk lastig om de lijntjes te blijven leggen. Kijk wat je kan samenvoegen voor beter overzicht, vindbaarheid en inzicht.

Related items